Algemene voorwaarden

Studio Sparcle beheert deze webshop/website/e-commerce en biedt deze webshop aan, inclusief alle informatie, tools en diensten die op deze site beschikbaar zijn voor jou, de gebruiker/klant, op voorwaarde dat je akkoord gaat met alle voorwaarden, bepalingen, beleid en kennisgevingen die hier worden vermeld.
Als we op de webshop/website de termen wij, ons of onze gebruiken of webshop of website of e-commerce verwijzen die naar Studio Sparcle.

Ondernemingsgegevens:
Studio Sparcle
Zuidervest 19
3270 Scherpenheuvel
hello@studiosparcle.com
+32 477/78.48.25
BE 0637658994

 

Artikel 1: Algemene bepalingen

Door onze webshop te bezoeken en/of iets te kopen van ons, gaat u ermee akkoord gebonden te zijn aan de volgende algemene voorwaarden, inclusief de aanvullende voorwaarden en beleidsregels.
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle gebruikers van de webshop.

Lees deze algemene voorwaarden zorgvuldig door voordat u onze webshop bezoekt of gebruikt. Door een deel van de site te openen of te gebruiken, gaat u ermee akkoord gebonden te zijn aan deze algemene voorwaarden. Als u niet akkoord gaat met alle voorwaarden van deze overeenkomst, heeft u geen toegang tot de webshop of het gebruik van onze diensten.

Door akkoord te gaan met deze algemene voorwaarden, verklaart u dat u meerderjarig bent en dat u uw toestemming hebt gegeven aan uw minderjarige gezinsleden om deze webshop te gebruiken.

U mag geen virussen overdragen. Acties ondernemen die de goede werking van Studio Sparcle kunnen schaden, zijn verboden.

Een schending van de algemene voorwaarden of een andere schending zal resulteren in een onmiddellijke beëindiging van uw recht op gebruik van de webshop en mogelijkheid tot aankopen. Er volgen dan mogelijk juridische stappen om en schadevergoeding te eisen.

 

Artikel 2: Prijs

Alle vermelde prijzen zijn uitgedrukt in EURO, steeds inclusief BTW en alle andere verplicht door de klant te dragen taksen of belastingen.
Indien leverings-, reservatie- of administratieve kosten worden aangerekend, wordt dit apart vermeld.
De opgave van prijs slaat uitsluitend op de artikelen zoals het woordelijk wordt omschreven.
De bijhorende foto’s zijn decoratief bedoeld en kunnen elementen bevatten die niet inbegrepen zijn in de prijs.
De prijzen van onze producten kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast.
Alle prijzen op de site zijn onder voorbehoud van druk- of typfouten en hiervoor wordt geen aansprakelijkheid aanvaard.

 

Artikel 3: Aanbod

Ondanks het feit dat de webshop met de grootst mogelijke zorgvuldigheid worden samengesteld, is het toch mogelijk dat de aangeboden informatie onvolledig is, materiële fouten bevat, of niet up-to-date is. Kennelijke vergissingen of fouten in het aanbod binden Studio Sparcle niet.
Studio Sparcle is wat de juistheid en volledigheid van de aangeboden informatie slechts gehouden tot een middelenverbintenis en is in geen geval aansprakelijk ingeval van manifeste materiële fouten, zet- of drukfouten.

We hebben er alles aan gedaan om de kleuren en afbeeldingen van onze producten die in de webshop verschijnen zo nauwkeurig mogelijk weer te geven.
We kunnen niet garanderen dat de weergave van welke kleur dan ook op uw smartphone of computerscherm nauwkeurig zal zijn.

Wanneer de klant specifieke vragen heeft over bv. maten, kleur, beschikbaarheid, leveringstermijn of leveringswijze, verzoeken wij de klant om vooraf contact op te nemen door een mailtje te sturen naar: hello@studiosparcle.com

Het aanbod geldt steeds zolang de voorraad strekt en kan te allen tijde worden aangepast of ingetrokken door Studio Sparcle. Studio Sparcle kan niet aansprakelijk gesteld worden voor het niet beschikbaar zijn van een product. Indien een aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of onder voorwaarden geschiedt, wordt dit nadrukkelijk in het aanbod vermeld.

We behouden ons het recht voor, maar zijn niet verplicht, om de verkoop van onze producten of diensten te beperken tot een persoon of geografische regio. We kunnen dit recht van geval tot geval uitoefenen. We behouden ons het recht om de hoeveelheden van alle producten of diensten die we aanbieden te beperken.
Alle beschrijvingen van producten kunnen we op elk moment zonder voorafgaande kennisgeving wijzigen, naar eigen goeddunken van ons. We behouden ons het recht voor om elk product op elk moment stop te zetten.
U mag onze producten niet gebruiken voor illegale doeleinden of om wetten te overtreden.

 

Artikel 4: Online aankopen

Om te online te bestellen, kiest u het artikel, plaatst u het in uw winkelmandje, checkt u of alles klopt, vult u uw gegevens in in de daartoe bestemde vakken en rondt u de betaalprocedure af. Vervolgens ontvangt u na betaling van ons de bevestiging van uw bestelling en verpakken en verzenden wij uw bestelling.
Moest u geen mailtje van ons ontvangen hebben, kijk dan eerst eens in de spam. Als u geen mailtje ontvangen heeft, neem dan contact met ons op via: hello@studiosparcle.com

We zorgen ervoor dat uw betalingen via een beveiligde server worden verwerkt.
We aanvaarden de volgende betaalmethoden:
Bancontact, Mastercard en VISA
Als uw kaartuitgever de betalingen niet autoriseert, kunnen we uw bestelling niet verzenden en kunnen we niet aansprakelijk worden gesteld voor vertragingen in de verzending of niet-levering van uw bestelling. Bestellingen zonder geldige betaling op naam van de geregistreerde kaarthouder worden niet geaccepteerd of verwerkt.

Zodra de betaling is geaccepteerd, ontvang je een orderbevestiging op het door jou opgegeven e-mailadres.
Onze productprijzen zijn inclusief 21% BTW. Verzendkosten zijn niet inbegrepen, tenzij anders vermeld. Wij zijn niet aansprakelijk voor douanebelastingen die mogelijk verschuldigd zijn na verzending van de artikelen. Onze prijzen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. De prijs die u betaalt is de prijs die op de website wordt aangegeven op de dag dat uw bestelling wordt geplaatst.

Studio Sparcle is gerechtigd een bestelling te weigeren ingevolge een ernstige tekortkoming van de klant met betrekking tot bestellingen waarbij de klant betrokken is.

 

Artikel 5: Levering en uitvoering van de overeenkomst

Artikels die in voorraad zijn, worden binnen de 3 werkdagen ingepakt en verzonden. Omdat onze stockvoorraad open staat, kan het zijn dat een artikel nog aangeduid staat als in voorraad maar het toch niet in voorraad is.

Omdat we bij Studio Sparcle ook bewust bezig zijn met het milieu maar we jullie ook wel de nodige keuze vrijheid willen laten, kan het soms zijn dat een item niet in voorraad is en het op het moment van bestelling doorgegeven wordt aan onze drukker.
Voor de levertijd zijn we dan ook afhankelijk van hun snelheid van verwerken maar we streven ernaar om max. na 14 werkdagen je pakje te verzenden. Moest een artikel ook bij de fabrikant niet in voorraad zijn, word je daar zo snel mogelijk over verwittigd.

Voor de pre-orders zijn de tijdstippen die vermeld zijn in de webshop een indicatie voor de te verwachten leveringsdatum en deze worden aangepast zodra de pre-orders geleverd zijn.

COVID: Door de maatregelen ivm covid kunnen onze leveranciers en pakjesbezorgers en dus ook wij op sommige momenten vertraging oplopen. We doen er alles aan om deze zo kort mogelijk te houden en jullie hierover zo goed mogelijk te informeren.
Dankjewel voor jullie begrip!

Artikelen besteld via deze webwinkel worden geleverd in België of Nederland.
Voor verzending naar andere landen, kan u steeds contact met ons opnemen.
De kosten van de verzending krijgt u te zien als u uw adres ingeeft tijdens het bestelproces.

Elke zichtbare beschadiging en/of kwalitatieve tekortkoming van een artikel of andere tekortkoming bij de levering, moeten door de klant onverwijld worden gemeld aan Studio Sparcle.

Het risico wegens verlies of beschadiging gaat over op de klant vanaf hij (of een door hem aangewezen derde partij, die niet de vervoerder is) de goederen fysiek in bezit heeft gekregen. Het risico gaat echter al over op de klant bij levering aan de vervoerder, als de vervoerder van de klant de opdracht heeft gekregen de goederen te vervoeren en deze keuze niet door Studio Sparcle was geboden.


Artikel 6: Eigendomsvoorbehoud

De geleverde artikelen blijven tot op het moment van gehele betaling door de klant, de exclusieve eigendom van Studio Sparcle.
De klant verbindt er zich toe zo nodig derden op het eigendomsvoorbehoud van Studio Sparcle te wijzen, bv. aan eenieder die op de nog niet geheel betaalde artikelen beslag zou komen leggen.

 

Artikel 7: Herroepingsrecht

Artikels die speciaal voor jou gemaakt werden door een eigen kleurkeuze of quotekeuze zijn persoonlijk en kunnen niet door ons teruggenomen worden. We raden daarom ook aan om zeker de maattabellen vooraf te controleren.

Voor alle andere artikels:
Stuur ons eerst binnen de 14 dagen na de dag van levering een mailtje met je vraag om te retourneren en leg ons uit waarom je je artikel zou willen terugsturen.
Vermeld hierbij steeds je ordernummer en voeg ook een foto toe.
Mailen naar: hello@studiosparcle.com

De oorspronkelijke verzendkosten zijn niet inbegrepen in geval van terugbetaling van een bestelling.
De artikels dienen ongedragen, ongewassen en vrij van make- up of anderen vlekken te worden geretourneerd. Artikels worden op eigen risico geretourneerd dus hou je bewijs van de retourzending bij.
De klant moet de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 kalenderdagen na de dag waarop hij zijn beslissing om de overeenkomst te herroepen aan Studio Sparcle heeft meegedeeld, terugzenden of overhandigen aan Studio Sparcle.
De klant is op tijd als hij de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 kalenderdagen is verstreken. De terugzendkosten zijn ten laste van de koper.

De klant wordt verzocht de artikelen terug te sturen in hun oorspronkelijke staat en verpakking, met alle erbij geleverde accessoires, en gebruiksaanwijzingen. Indien het teruggestuurde product op een of andere manier in waarde verminderd is, behoudt Studio Sparcle zich het recht voor om de klant aansprakelijk te stellen en schadevergoeding te eisen voor elke waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen door de Klant dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Alle teruggestuurde artikelen worden aandachtig onderzocht. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het artikel slechts mag inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen. Teruggestuurde artikelen mogen gepast worden, maar mogen niet gebruikt zijn. Wanneer een artikel een waardevermindering is ondergaan door het gebruik van de klant zal dit ten laste van de klant in rekening worden gebracht.

Studio Sparcle stort het bedrag dat te goed is terug aan de klant ten laatste 14 dagen nadat we de geretourneerde stukken ontvangen hebben.

 

Artikel 8: Privacy

De verantwoordelijke voor de verwerking, Studio Sparcle respecteert de Algemene Verordening Gegevensbescherming en de Belgische Privacywet van 30 juli 2018.

De door u meegedeelde persoonsgegevens zullen enkel gebruikt worden voor volgende doeleinden:
-de uitvoering van de afgesloten overeenkomst
-het verwerken van de bestelling
-versturen van sparcles of inspiration oftewel onze nieuwsbrieven
-reclame- en/of marketingdoeleinden

De rechtsgronden zijn:
-de uitvoering van de overeenkomst, de toestemming, het vervullen van wettelijke en reglementaire verplichtingen en/of het gerechtvaardigd belang de onderneming.

U beschikt over een wettelijk recht op inzage en eventuele correctie, aanvulling of verwijdering van uw persoonsgegevens. U mag in een aantal gevallen opgesomd in de AVG ook vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken. U kan zich eveneens verzetten tegen de verwerking van uw persoonsgegevens als u daar ernstige en legitieme redenen voor heeft die onze noodzaak om uw gegevens te verwerken, overstijgen. Via een schriftelijke, gedateerde en ondertekende aanvraag aan Studio Sparcle, Zuidervest 19, 3270 Scherpenheuvel, hello@studiosparcle.com , kan u gratis uw persoonsgegevens in digitale en leesbare vorm opvragen en/of aan andere verantwoordelijken over laten dragen. Voor zover onze verwerking gebaseerd is op uw voorafgaande toestemming, heeft u het recht om die toestemming in te trekken.

In geval van gebruik van gegevens voor direct marketing: u kan zich kosteloos verzetten tegen het gebruik van uw gegevens voor direct marketing en hoeft daarvoor geen reden op te geven.

Hiervoor kan u zich richten tot Studio Sparcle, Zuidervest 19, 3270 Scherpenheuvel, hello@studiosparcle.com

Wij behandelen uw gegevens als vertrouwelijke informatie en zullen die niet doorgeven, verhuren of verkopen aan derden. We analyseren wel uw surfgedrag aan de hand van cookies. De verwerking gebeurt anoniem via Google Analytics. (momenteel wordt dit nog niet ingezet). Dat betekent dat wij geen IP-adressen zien.
Voor meer informatie, zie onze Privacy Policy.

 

Artikel 9: Gebruik van cookies

Onze website gebruikt cookies. Dit helpt ons om u een betere gebruikerservaring te bieden wanneer u onze website bezoekt en laat ons ook toe onze website te optimaliseren. Zonder uw voorafgaande toestemming plaatsen wij uitsluitend de puur functionele cookies die noodzakelijk zijn om onze website correct te laten werken. Voor alle andere cookies vragen wij eerst uw toestemming.

Voor een overzicht van alle cookies die onze website op uw apparaat plaatst, verwijzen we u naar onze Cookie Policy.

Bij uw eerste bezoek aan onze website wordt u gevraagd om onze cookies te aanvaarden. U kan nadien uw keuzes op elk ogenblik zelf beheren.

U kan uw internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd, dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd.
Dit kan u doen via de instellingen van uw browser.
Hou er hierbij wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken.

 

Artikel 10: Aantasting geldigheid – niet-verzaking

Indien een bepaling van deze voorwaarden ongeldig, onwettig of nietig wordt verklaard, zal dit op geen enkele wijze de geldigheid, de wettigheid en de toepasbaarheid van de andere bepalingen aantasten.
Het nalaten op gelijk welk moment door Studio Sparcle om één van de in deze voorwaarden opgesomde rechten af te dwingen, of gelijk welk recht hiervan uit te oefenen, zal nooit gezien worden als een verzaking aan zulke bepaling en zal nooit de geldigheid van deze rechten aantasten.
Eventuele onduidelijkheden bij de interpretatie van deze algemene voorwaarden mogen niet worden geïnterpreteerd tegen de opstellende partij.

 

Artikel 11: Wijziging voorwaarden

De meest recente versie van de algemene voorwaarden vind je op elk moment op deze pagina.
We behouden ons het recht voor om elk onderdeel van deze Algemene voorwaarden bij te werken, te wijzigen of te vervangen door updates en/of wijzigingen op onze website te plaatsen.
Alle nieuwe functies of tools die aan de huidige webshop worden toegevoegd, vallen ook onder de Algemene voorwaarden.
Het is uw verantwoordelijkheid om onze webshop regelmatig te controleren op wijzigingen. Door gebruik te maken van onze webshop hout het ook in dat u de wijzigingen accepteert.

 

Artikel 12: Bewijs

De klant aanvaardt dat elektronische communicaties en back-ups als bewijsvoering kunnen dienen.


Artikel 13: Toepasselijk recht

Deze algemene voorwaarden en alle afzonderlijke overeenkomsten waarbij wij u onze diensten verlenen, worden beheerst door en geïnterpreteerd in overeenstemming met de Belgische wetgeving.

Het Belgisch recht is van toepassing, met uitzondering van de bepalingen van internationaal privaatrecht inzake toepasselijk recht.
De rechtbank van het arrondissement Leuven zijn bevoegd zolang Studio Sparcle in Scherpenheuvel gevestigd is.

 

Artikel 14: Wijzigingen in de algemene voorwaarden

De meest recente versie van de algemene voorwaarden vind je op elk moment op deze pagina. We behouden ons het recht om naar eigen goeddunken een deel van deze algemene voorwaarden bij te werken, te wijzigen of te vervangen door updates en wijzigingen op onze webshop te plaatsen. Het is uw verantwoordelijkheid om onze webshop regelmatig te controleren op wijzigingen. Door gebruik te maken van onze webshop houdt ook de acceptatie van die wijzigingen in.

 

Artikel 15: Aansprakelijkheid

Studio Sparcle is niet aansprakelijk voor schade ontstaan aan gelijk welke objecten, personen, ect door verkeerd aanwenden van onze producten.


Artikel 16
: Intellectuele eigendomsrechten

De inhoud van deze webshop en alle andere publicaties van Studio Sparcle zijn eigendom van Studio Sparcle en kunnen niet gebruikt worden zonder voorafgaande toestemming  van de Studio Sparcle.
Reproductie is strikt verboden zonder toestemming.

 

Artikel 17: Contact

Vragen over de algemene voorwaarden kunnen gestuurd worden naar: hello@studiosparcle.com